τα εργα μας

THE ELLINIKON - ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΜΕΑ

Περιοχή ΕΛΛΑΔΑ, ΑΘΗΝΑ
Πελάτης ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε
Ανάδοχος ΕΚΤΕΡ Α.Ε.
Συμμετοχή 100%
Περίοδος Κατασκευής 06/2022-06/2023
Κόστος Έργου 12,751,200.00

Περιγραφη

Το έργο αφορά την κατασκευή Νέου Κτιριακού Συγκροτήματος στο οποίο πρόκειται να μετεγκατασταθούν 4 σύλλογοι Α.Μ.Ε.Α. Πρόκειται για τους Συλλόγους «ΑΜΥΜΩΝΗ», «ΕΡΜΗΣ», «ΝΙΚΗ» και «ΣΑμΣΚΠ».Το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου είναι 7.410m2 και η συνολική δόμηση 7.737,9 τ.μ.

 

Το συγκρότημα αποτελείται από 4 ανεξάρτητες Πτέρυγες, 2,3 και 4 επιπέδων,κατασκευασμένες με φορέα οπλισμένου σκυροδέματος, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους μέσω κεντρικού άξονα κυκλοφορίας που παρέχει πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα, μέσω ράμπας με μέγιστη κλίση 5%, μίας πεζογέφυρας, τριών Ανελκυστήρων και δύο κλιμακοστασίων που χωροθετούνται στις δυο άκρες του. Οι χώροι κυκλοφορίας είναι ευδιάκριτοι και σηματοδοτούνται με πράσινο χρώμα και  ένα παιχνίδι κατακόρυφων διατομών αλουμινίου στην όψη. Οι όψεις των κτιρίων είναι επενδεδυμένες με θερμοπρόσοψη λευκού επιχρίσματος, στις οποίες εμφανίζονται προεξέχοντα πλαίσια αλουμινίου σε κίτρινο και μπλε χρώμα.

 

Ο σχεδιασμός του συγκροτήματος εξασφαλίζει την ανεξάρτητη λειτουργία και πρόσβαση του κάθε Συλλόγου και ταυτόχρονα την κοινή χρήση των Εγκαταστάσεων που απευθύνονται και στους 4 Συλλόγους, όπως του χώρου της κλειστής πισίνας καθώς και του χώρου της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων/Αναψυχής. Άλλες χρήσεις των κτιρίων περιλαμβάνουν αίθουσες διαδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσες θεραπειών, γραφεία ιατρών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού, τραπεζαρίες, επαγγελματικές κουζίνες, WC ΑΜΕΑ. Όλοι οι χώροι κατασκευάσθηκαν και περιέχουν εξοπλισμό σύμφωνα με τις απαιτήσεις του «Σχεδιάζοντας για όλους» προκειμένου δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό, προσεγγίσιμο και ασφαλές για όλες τις κατηγορίες των χρηστών.

 

Σημαντικό λειτουργικό στοιχείο του έργου αποτελεί ο περιβάλλων χώρος, στον οποίο δημιουργούνται ελεύθερα σχήματα ενδιάμεσα των κτιρίων, που περιέχουν χώρους πρασίνου, εκπαιδευτικούς κήπους, ζώνες κίνησης με χυτό μωσαϊκό δάπεδο, κτιστά καθιστικά και παιδική χαρά με ελαστικό δάπεδο.

 

Με στόχο την βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά, το Κτιριακό Συγκρότημα επιτυγχάνει Ενεργειακή Απόδοση Α+ και παράλληλα είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες Η/Μ εγκαταστάσεις (KNX, BMS, ενδοδαπέδια θέρμανση, κλιματισμό / αερισμό, Φωτοβολταϊκά πάνελ).

 

Ακολουθώντας τις αρχές της βιωσιμότητας, το Έργο στοχεύει στην πιστοποίηση LEED for Building Design & Construction, New Construction and Major Renovation version 4/4.1 (LEED NC v4/4.1) στο επίπεδο Gold, από τον φορέα U.S. Green Building Council (USGBC). Παράλληλα, όλη η φάση κατασκευής συμμετείχε σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, με 24ωρες μετρήσεις θορύβου, σκόνης και δονήσεων, έχοντας ως σκοπό την περιβαλλοντική προστασία, την κοινή ωφέλεια και την απόλυτη συμμόρφωση προς τις ισχύουσες διατάξεις και κανονισμούς.

 

Τέλος, το Έργο έχει διακριθεί στα Health & Safety Awards ’23, Κατηγορία Building, Construction & Property Activities, για την Ενσωμάτωση σύγχρονων μεθοδολογιών στην εκπόνηση της τεκμηρίωσης ΥΑΕ.

THE ELLINIKON - ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΜΕΑ