τα εργα μας

ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟΘΗΚΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΈΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ

Περιοχή ΕΛΛΑΔΑ, ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΙΑΝΙΑ
Πελάτης BLUM HELLAS A.E.
Μελετητής "ΠΜΑ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΣΟΥΡΙΔΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΟΥΡΙΔΗΣ"
Κ. κ' Α. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
PG KAMARINOS CONSULTING ENGINEERS
Ανάδοχος ΕΚΤΕΡ Α.Ε.
Συμμετοχή 100%
Περίοδος Κατασκευής 2016-2016
Κόστος Έργου 3,348,000.00

Περιγραφη

Το έργο κατασκευάστηκε στο 19ο χλμ επί της Λεωφ. Παιανίας – Μαρκοπούλου στην Παιανία Αττικής. Η επιφάνεια του οικοπέδου εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε το έργο είναι (περίπου) 9.000 m2. Το κτήριο εκτείνεται σε δύο (2) ορόφους, συνολικής επιφάνειας 2.750 m2 και καταλαμβάνει συνολικό όγκο 22.330 m3.
Το έργο αποτελείται από δύο επιμέρους κτήρια: α) Το κτήριο γραφείων (με συνολική δομημένη επιφάνεια 895 m2) και β) Το μεταλλικό κτήριο αποθήκης (με συνολική δομημένη επιφάνεια 1.700 m2).

ΚΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ (Εξωτερικών Διαστάσεων 20,60m x 29,10m):

  • Φέρων οργανισμός του κτηρίου γραφείων είναι σύμμεικτη κατασκευή.
  • Το εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου κατασκευάζεται από μεγάλα υαλοστάσια αλουμινίου και μεταλλικές επενδύσεις από φύλλα ETALBOND.
  • Στις όψεις του κτηρίου γραφείων κατασκευάστηκαν συστήματα σκιασμού με ηλεκτροκίνητες περσίδες αλουμινίου.
  • Τα εσωτερικά χωρίσματα κατασκευάστηκαν με το σύστημα ξηράς δόμησης (μεταλλικός σκελετός με αμφίπλευρη επένδυση γυψοσανίδας και ενδιάμεση μόνωση με μονωτικό υλικό).
  • Στο κτήριο κατασκευάστηκαν όλες οι σύγχρονες Η/Μ εγκαταστάσεις (Ύδρευση, Αποχέτευση, Κλιματισμός, Αερισμός, Φωτισμός, Δίκτυο Δομημένης Καλωδίωσης, Ασφάλεια, CCTV, Εγκατάσταση Πυρανίχνευσης, Καύσιμο Αέριο, Ανελκυστήρας κ.λ.π).

 

ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΠΟΘΗΚΗΣ (Μεγαλύτερων Εξωτερικών Διαστάσεων 31,30m x 42,90m):

  • Ο φέρων οργανισμός του κτηρίου κατασκευάστηκε από μεταλλικά πλαίσια τα οποία μορφώνονται από πρότυπες Ευρωπαϊκές μεταλλικές διατομές ποιότητας χάλυβα S275JR κατά ΕΝ10025-2.
  • Η πλαγιοκάλυψη του μεταλλικού κτηρίου αποθήκης κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της «αεριζόμενης» πρόσοψης (περιμετρικά του κτηρίου τοποθετήθηκαν επίπεδα πανέλα πολυουρεθάνης και πάνω σε αυτά τοποθετήθηκε μεταλλική λαμαρίνα τραπεζοειδούς διατομής από αλουμίνιο).
  • Στην οροφή κατασκευάστηκε θερμομόνωση με πετροβάμβακα και υγρομόνωση με ελαστική μεμβράνη.
  • Στην οροφή του κτηρίου τοποθετήθηκαν φωτοσωλήνες για τον άμεσο φυσικό φωτισμό της αποθήκης και ανεμιστήρες οροφής που σε συνδυασμό με τις ηλεκτροκίνητες περσίδες της πλαγιοκάλυψης επιτυγχάνουν τον αερισμό της αποθήκης.
  • Εντός της αποθήκης πραγματοποιήθηκε η κατασκευή χαλύβδινων ραφιέρων για παλέτες.
     

ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ:

  • Στον περιβάλλοντα χώρο κατασκευάστηκε δίκτυο οδοποιίας μαζί με σαράντα επτά (47) θέσεις στάθμευσης.
  • Στο υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου πραγματοποιήθηκε φύτευση φυτών και δέντρων για το πότισμα των οποίων εγκαταστάθηκε σύστημα αυτόματου ποτίσματος και δίκτυο σωλήνων άρδευσης.
  • Στην περίμετρο του οικοπέδου τοποθετήθηκε μεταλλική περίφραξη με ηλεκτροπρεσσαριστή γαλβανισμένη σχάρα η οποία εδράζεται πάνω σε τοιχίο από ωπλισμένο σκυρόδεμα. 

Timelapse